Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, PLÂNGERE PENALĂ împotriva medicilor de la Spitalul Bagdsar-Arseni! De ce îi acuză Marian Cojocaru

Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, PLÂNGERE PENALĂ împotriva medicilor de la Spitalul Bagdsar-Arseni! De ce îi acuză Marian Cojocaru
Foto: blog.motoflyro.ro

Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, Marian Cojocaru, în luna iulie, a depus plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul Bagdsar-Arseni pe motiv că viaţa şi sănătatea i-au fost puse în pericol "din cauza neglijenţei, lipsei de profesionalism, lipsei de discernământ şi a intereselor personale" ale acestora.

Cojocaru îi acuză pe medici că nu i-au facilitat transferul în străinătate, dar şi pentru că a contractat infecţii intraspitaliceşti, conform News.ro.

Cele patru persoane împotriva cărora Marian Cojocaru a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 sunt medicul ATI Ruxandra Bunescu şi neurochirurgii Costel Şerban, Costică Zamfir şi Mircea Gorgan.

"La data de 10.07.2016 am suferit un accident pe raza localităţii Comana, judeţul Giurgiu, în urma căruia am fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti. Am fost internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului, unde am fost îngrijit, după cunoştinţele mele de doi medici, dr. Ruxandra Bunescu – medic ATI şi dr. Zamfir Costică – medic neurochirurg", arată Cojocaru în deschiderea plângerii penale.

El susţine că membrii familiei sale au cumpărat, din proprie iniţiativă, echipament pentru vizitatori şi dezinfectanţi, văzând că în spital lipsesc. Totodată, membrii familiei ar fi fost puşi să cumpere unele medicamente.

Pilotul relatează că medicii de la Bagdasar Arseni ar fi recunoscut, iniţial, că el a luat două bacterii din spital.

Medicii ar fi anunţat-o pe soţia pilotului că vor da un comunicat în care vor susţine că Marian Cojocaru a luat cele două bacterii nu din spital, ci din lacul Comana, în care a căzut cu paramotorul.

"Miercuri, 20 iulie, soţia mi-a spus că a fost chemată la o întâlnire cu managerul spitalului, dr. Ruxandra Bunescu, dr. Şerban Costel, directoarea de îngrijiri medicale şi juristul spitalului, în care i-au explicat că eu am luat acele bacterii identificate la laboratorul Institutului Matei Balş din balta în care am căzut şi că vor da un comunicat de presă în acest sens. Soţia le-a explicat că problema comunicatului de presă nu ne priveşte şi că ceea ce dorim este să ni se transmită informaţiile medicale despre mine şi să fiu tratat corespunzător", se mai arată în plângere.

Ulterior, soţia pilotului ar fi fost acuzată de medicii de la Bagdasar Arseni că a contaminat proba luată din spital în drum spre Institutul Matei Balş.

În plus, el solicită tragerea la răspundere a dr. Mircea Gorgan şi a dr. Şerban Costel, pentru că aceştia i-ar fi ameninţat familia. Cojocaru mai arată că se constituie parte civilă în procesul penal, urmând să precizeze cuantumul sumei.

Pilotul paramotorului prăbuşit în luna iulie în lacul Comana, Marian Cojocaru, a fost audiat, în 17 octombrie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, el declarând, după trei ore de audieri, că procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect în dosarul privind prăbuşirea paramotorului, în urma căreia şi-a pierdut viaţa Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.

Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, PLÂNGERE PENALĂ împotriva medicilor de la Spitalul Bagdsar-Arseni! De ce îi acuză Marian Cojocaru

#DIRECT_ONE_5svpzf#

Urmăriți B1TV.ro și pe