Postul B1 TV va difuza vineri, de la ora 23:00, în exclusivitate în România, documentarul ”Prinții rivali din Golf”

Postul B1 TV va difuza vineri, de la ora 23:00, în exclusivitate în România, documentarul ”Prinții rivali din Golf”
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Filmul analizează evoluția din ultimii ani a trei dintre cele mai influente state din Orientul Mijlociu, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

În prim-plan vor fi, desigur, conducătorii de-facto ai acestor state, trei lideri autoritari, Mohammed Bin Salman (Arabia Saudită), Mohammed bin Zayed (Emiratele Arabe Unite) și Tamim bin Hamad Al Thani (Qatar), toți având aspirații de a fi liderii lumii arabe.

Au investit în mari cluburi de fotbal

În această rivalitate pentru a deveni lideri regionali, cei trei conducători au demarat o serie de proiecte și de investiții majore, pornind de la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal (Qatar 2022), cumpărarea de cluburi de fotbal din Europa (Paris Saint-Germain și Newcastle United), proiecte arhitectonice impresionante și până la investiții masive în armată și în armament de ultimă generație (Emiratele Arabe Unite). De asemenea, ancheta prezintă și modul în care televiziunea Al-Jazeera, deținută de statul Qatar, a devenit o importantă unealtă nu numai în lumea arabă, ci la nivel global.

Documentarul prezintă și relația celor trei prinți cu Statele Unite sau cu Uniunea Europeană, dar și legăturile pe care le au cu Rusia lui Vladimir Putin sau cu China lui Xi Jinping.

Vineri, ora 23:00, ”Prinții rivali din Golf”, pe B1 TV și www.b1tv.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe