Produsele de post pot conține aditivi alimentari, sare sau zahăr, în cantități mari, pentru a imita gustul celor de proveniență animală.
Specialiștii spun că majoritatea E-urilor, coloranților și conservanților pot dăuna organismului, dacă sunt consumate în exces.Citirea corectă a etichetei ne poate ajuta să înțelegem mai bine ce consumăm.
Și exact această perioadă este periculoasă, pentru că aditivii se găsesc în cantități mai mari în produsele de post.
O masă banală cu pâine, pate vegetal, margarină sau halva poate conține zeci de E-uri și sare sau zahăr în exces. La fel de periculoase pot fi și sucurile tip ceai, laptele de soia și chiar guma de mestecat.
Potrivit studiilor recente de piață, 10% dintre români respectă cu strictețe postul Paștelui, iar 25% îl țin doar miercurea și vinerea.
Cancerul, bolile cardiovasculare și obezitatea infantilă pot fi efectele alimentației neglijente, iar România ocupă, din păcate, primele locuri în topul european al acestor afecțiuni.