Prefectul Capitalei: Capacitatea de vaccinare trebuie să crească. Avem solicitare DSP să găsim spații / Alin Stoica anunță o ședință pentru joi, dar nu știe câți oameni sunt imunizați zilnic în București (VIDEO)

Prefectul Capitalei: Capacitatea de vaccinare trebuie să crească. Avem solicitare DSP să găsim spații / Alin Stoica anunță o ședință pentru joi, dar nu știe câți oameni sunt imunizați zilnic în București (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat miercuri seară, pentru B1 TV, că joi va avea loc o ședință a autorităților locale în care se va discuta despre creșterea capacității de vaccinare anticoronavirus în București. Stoica a precizat că a primit de la Direcția de Sănătate Publică solicitarea de a găsi noi spații și capacități de vaccinare, iar el, la rândul său, a trimis solicitarea către Primăria Generală și primăriile de sector. Problema se va discuta în ședința de mâine. Totuși, prefectul nu a știut să spună câte vaccinuri se administrează în București pe zi.

Prefectul Capitalei a mai susținut că, deocamdată, nu există o intenție privind desfășurarea unei campanii mai largi de testare COVID-19 în București, dar dacă Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică ori Institutul Național de Sănătate Publică vor decide că o astfel de campanie se impune, Prefectura o va sprijini.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alin Stoica, despre testare și campania de vaccinare anti-COVID-19 din București

Întrebat dacă există discuții între Prefectură și Primărie pentru o campanie de testare a populației în București, Stoica a răspuns: „Pe testare nu avem deocamdată un program pe care să-l gestionăm, dar dacă vom fi solicitați în acest sens de Minister sau DSP vom ajuta. Acum procuparea e pe zona de vaccinare, pe creșterea capacității, și chiar mâine avem o ședință pe această temă”.

Stoica a mai spus că se fac în jur de 60.000 de vaccinuri pe zi în România, dar „pe București nu știu exact numărul”.

„Capacitatea de vaccinare trebuie să crească. Fluxurile de vaccinare sunt pline, am primit de la DSP solicitarea de a găsi spații noi și capacități noi pentru vaccinare, am și transmis solicitarea către primăriile de sector și Primăria Capitalei și mâine avem o ședință pe această temă.

Pe măsurile restrictive nu copiem chiar totul, suntem mult în urma Vestului.

Pe testare dacă autoritoțile sanitare vor decide că e necesară o campanie de testare, cu siguranță vom sprijini această campanie”, a mai declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, pentru B1 TV.

Ultima oră
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile