Premieră de Ziua Națională: Parada de 1 Decembrie va avea loc în fața Palatului Parlamentului (VIDEO)

Premieră de Ziua Națională: Parada de 1 Decembrie va avea loc în fața Palatului Parlamentului (VIDEO)
Foto: B1 TV

Premieră de Ziua Naţională a României. Parada de 1 Decembrie din Capitală nu va mai avea loc la Arcul de Triumf, ci în faţa Palatului Parlamentului.

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani evenimentul va fi organizat în Piaţa Constituţiei. Totul din cauza faptului că Arcul de Triumf este în renovare. Refacerea monumentului costă peste 30 de milioane de euro, iar autorităţile au considerat că este nepotrivit ca militarii să defileze prin faţa unui şantier.

Arcul de Triumf a fost construit în 1921 şi semnifică victoria armatei române în Primul Război Mondial.

În 1935, monumentul a fost ridicat în forma actuală şi, până anul trecut, nu s-a mai început restaurarea lui. Părerile oamenilor sunt împărţite având în vedere că anul acesta parada de 1 Decembrie va fi în Piaţa Constituţiei.

Guvernul a alocat 4 milioane de lei pentru finantarea activităţilor de 1 Decembrie. Suma va fi împărţită Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Jandarmeriei Române.

Anii trecuţi, ceremoniile militare au fost tot mai modeste şi asta pentru că nu s-au găsit prea multe fonduri. De data aceasta, Guvernul ar putea aproba bani pentru defilari de Ziua Naţională din aproape toate marile oraşe din ţară.

Parada de 1 Decembrie va avea loc în fața Palatului Parlamentului

Ultima oră
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”