Premieră în România: Cetățenii merg la referendum pentru demiterea primarului

Premieră în România: Cetățenii merg la referendum pentru demiterea primarului
Premieră în România: Cetățenii merg la referendum pentru demiterea primarului

Pentru prima dată în istorie, în România se organizează un referendum pentru demiterea unui primar. Cetățenii din comuna Dumbrăvița din județul Brașov sunt revoltați de faptul că primarul nu a desfășurat proiectele promise, motiv pentru care au inițiat un referendum pentru demitere.  Mai mulţi lideri ai partidului USR au adunat semnăturile necesare pentru a face posibil acest referendum. Reprezentanții USR au mers din poartă-n poartă, la fiecare dintre cei 4000 de cetățeni cu drept de vot și i-au convins că este nevoie de schimbare, potrivit antena3.ro. 

Nemulțumirile pe care le-a provocat primarul

Cetățenii sunt chemați să voteze cu DA sau NU dacă vor să fie demis primarul PNL-ist Popa Zachiu, care se află deja la al cincilea mandat. În ciuda timpului îndelungat pe care l-a petrecut la conducerea comunei, oamenii încă nu au canalizare și apă, majoritatea străzilor sunt neasfaltate și se tărăgănează procedura de atribuire a titlurilor de proprietate locuitorilor, se plâng cei USR-iștii.

De cealaltă parte, primarul spune că bugetul localității este unul sărăcuț și că a prioritizat investițiile și cheltuielile și că abia acum se fac investiții in infrastructură.

Dacă totalul de voturi valabil exprimate va depăși 30%, referendumul va trece, însă din acest total sunt necesare 50 + 1 voturi cu DA pentru ca primarul să fie demis.

Urmăriți B1TV.ro și pe