Premieră în România! Va fi deschis primul hotel plutitor (FOTO)

Premieră în România! Va fi deschis primul hotel plutitor (FOTO)
foto: adevarul.ro

Primul hotel plutitor din România va fi deschis în decurs de două săptămâni, ideea aparținându-i unui om de afaceri reșițean, potrivit adevarul.ro.

"În două săptămâni vom putea caza primii turişti care vor să vină pe Clisura Dunării. Le vom oferi condiţii decente pentru cei care doresc să vină la noi. Deja sună clienţii, se opresc pe marginea drumului, se interesează. Vom avea curând şi o pagină de Internet, unde se vor putea face rezervările", a explicat Sorin Liubimirescu, managerul proiectului.

Hotelul va fi situat pe Dunăre, la Berzasca, în județul Caraș Severin, și a fost realizat cu ajutorul unui finanțări de la UE.

"Am vrut şi ei să vin pe clisură şi eram în căutarea unei cazări. Am căutat vreo două luni pe Internet să-mi rezerv, dar nu am găsit, deşi este un loc deosebit de frumos. Până la urmă, după e am găsit unde să mă cazez, am rămas dezamăgit de condiţiile găsit. Îmi place să vizitez mult în ţară şi străinătate, ca atare îmi place să stau în condiţii civilizate. Aşa mi-a venit ideea de a face acest hotel. A venit un ajutor benefic din partea Uniunii Europene, aproape 200.000 de euro nerambursabili. Construcţia a costat peste 600.000 de euro. Dar fondurile europene sunt benefice pentru cei care vor să investească", a explicat Liubirimescu.

Așadar, au fost construite 15 bungalouri din lemn, acestea fiind dotate cu un living, chicinetă, baie, dormitor și terasă cu vedere spre malul sârbesc.

"Există şi un ştrand amenajat, un loc de parcare pentru 40 de maşini. Este doar prima parte a proiectului: 15 bungalouri, ştrandul şi recepţia. Vom avea şi un restaurant care va fi gata anul viitor. Vor mai fi încă 15 bungalouri în oglindă, dar aşteptăm să vină un investitor care să dorească să construiască aici", a mai spus Liubimirescu.

O noapte în una dintre aceste căsuțe plutitoare va costa 250 de lei.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)