ANRE a hotărât CREŞTEREA preţurilor la gaze de la 1 aprilie (VIDEO)

ANRE a hotărât CREŞTEREA preţurilor la gaze de la 1 aprilie (VIDEO)

Preţurile gazelor naturale pentru clienţii Engie vor suporta o creştere de 1,2 bani/kWh, potrivit unei decizii a Comitetului de reglementare al ANRE.

Astfel, dacă un cosumator a avut până acum factura de 300 lei, inclusiv TVA, atunci noua factură va fi de 330,48 lei.

„Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de joi, 29 martie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale înregistrează următoarea evoluţie: pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi. Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/ kWh, de la 11,8 la 13 bani /kWh”, se arată într-un comunicat.

În schimb, preţurile pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici ai E.ON Gaz Furnizare România nu se modifică.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: