Primar din Galați revoltat de măsura asistării tăierii porcului:’’E binevenită o asociație care să militeze pentru drepturile râmelor!”

Primar din Galați revoltat de măsura asistării tăierii porcului:’’E binevenită o asociație care să militeze pentru drepturile râmelor!”
Foto: Pixabay.com

Un primar din Galați a dus mai departe ordinul prin care sacrificarea porcului trebuie asistată de medicul veterinar și a propus înființarea unei asociații care să se asigure că și sacrificarea râmelor este asistată și că acestea sunt eutanasiate. După declarația controversată, contactat de B1.ro acesta a spus că a nu a vorbit serios.

Era clar o ironie, dar având în vedere tot felul de asociații care luptă pentru drepturile a orice în lumea asta e binevenită o asociație care să militeze pentru drepturile râmelor” a declarat Laurențiu Gâdei, primarul orașului Târgu Bujor.

Acesta a spus că va fi imposibil ca ordinul referitor la tăierea porcilor să fie aplicat și respectat.

Medici veterinari sunt foarte puțini pentru zonele noastre pentru că este arondat un medic veterinar la populația pe care o avem și gândiți-vă că în perioada de Crăciun porcul se taie practic de ignat, în ziua premergătoare Crăciunului și va fi aproape imposibil unui medic veterinar și în speță ajutoarelor sale, tehnicianul veterinar să poată asista la toate tăierile de porci din comunitate. E greu să condiționăm populația pentru că să recunoaștem, prin tradiție, la noi tăiatul porcului e o sărbătoare de familie, unde se strâng copii nepoții și așa mai departe. Eu cred că se va reveni asupra acestui ordin, cu siguranță după apariția în presă a acestor discuții va fi anulat acest ordin, care este imposibil de pus în practică” a explicat Laurențiu Gâdei.

Amintim că directiva semnată de fostul ministru al agriculturii Petre Daea a intrat în vigoare de o săptămână și vine să suplimenteze legislația în vigoare care le cerea gospodarilor să aibă aviz de la direcțiile sanitar veterinare înainte de a sacrifica animalul. Măsura vine ca răspuns a nemulțumirilor celor care considerau că sacrificarea se făcea în condiții improprii și însoțite de cruzime.