Primarul general al Capitalei, pe B1 TV, despre noul regulament de parcare. Nicușor Dan: Vorbim doar despre locurile marcate cu albastru. Nu e nicio revoluție (VIDEO)

Primarul general al Capitalei, pe B1 TV, despre noul regulament de parcare. Nicușor Dan: Vorbim doar despre locurile marcate cu albastru. Nu e nicio revoluție (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost invitatul lui Tudor Mușat în ediția de luni seară a emisiunii „Actualitatea”, acolo unde a vorbit în detaliu despre noul regulament de parcare, care se va aplica începând cu 15 august.

Ce a spus Nicușor Dan, pe B1 TV, despre noul regulament de parcare în București

Întrebat ce anume se schimbă din 15 august, edilul a explicat: „E foarte simplu. În acest moment, 15 august, nu vorbim decât de locurile albastre, care sunt cam 10.000 în București, și vorbim de un regulament care este trecut prin Consiliul General în 2019 și care n-a fost aplicat, și care începe să fie aplicat, în sensul că un loc de parcare costă, există un tarif orar, 10 lei în zona 0, 5 lei în zona 1 și sunt câteva în zona 2 – 2,5 lei. Și pentru unele, și pentru altele există abonament, există abonament fără rezervare și abonament cu rezervare, pe care cetățenii, bucureștenii, pot să și-l ia de la Compania Municipală de Parking”.

Abonamentul, a spus el, „este extrem de scump, este de ordinul 7.000 – 10.000 de lei pe an”.

„Noi vorbim doar de locurile cele marcate cu albastru, care sunt în general în centrul orașului. Trebuie făcută diferența de locurile de parcare pe care le administrează sectoarele și care sunt în cartiere, și care au un cu totul și cu totul alt regim, bucureștenii îl știu foarte bine, în funcție de sector, există un tarif, există o posibilitate și acolo de rezervare”, a adăugat Nicușor Dan.

„Nu e nicio revoluție. Pur și simplu există un regulament pe care am decis să îl aplicăm”, a continuat oficialul.

„Trebuie lămurite atribuțiile. Atribuțiile noastre și în special ale companiei noastre de parcare sunt exclusiv pe ceea ce înseamnă locurile albastre, pe care în timp vrem să le multiplicăm. Pe parcarea neregulamentară, atribuțiile sunt ale Poliției, care poate să te sancționeze, așa cum a făcut-o sau nu a făcut-o până acum”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)