Primăvara vine după 10 martie: Urmează două zile de iarnă autentică. Vezi prognoza meteo

Primăvara vine după 10 martie: Urmează două zile de iarnă autentică. Vezi prognoza meteo
Foto: carcabot.ro

Meteorologii estimează pentru saptamâna viitoare, marţi şi miercuri, două zile în care iarna îşi va reintra în drepturi, urmate de o perioadă cu temperaturi de până la minus 18 grade Celsius la munte. Aceştia spun că primăvara îşi va face simţită prezenţa abia după data de 10 martie.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat prognoza duminică, la videoconferinţa cu prefecţii, menţionând că nu exclude emiterea unei atenţionări de vreme rea.

Pe 22 şi 23 (februarie), adică marţi şi miercuri, urmează două zile de iarnă autentică. Dacă vântul se suprapune cu zăpada, vom da o atenţionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privită vestea ca fiind complet rea, pentru că este nevoie în sud-est de un strat de zăpadă, deoarece urmează, în 24-28 februarie, temperaturi destul de scăzute, cu minus 18 grade la munte. În sud este la limită, noi ne aşteptăm la minus 8-minus 9 grade, sper să nu fie sub minus 10 grade, iar atunci stratul de zăpadă ar fi o protecţie pentru culturi”, a spus Sandu.

El a adăugat că primăvara va fi simţită abia după data de 10 martie.

Spre primăvară ne îndreptăm după data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarăşi este bine, pentru că dacă se adevereşte prognoza asta, despre inundaţii vom discuta în a doua parte a lunii martie, eventual”, a mai declarat directorul ANM.


PROGNOZA METEO PENTRU LUNI, 21 FEBRUARIE

În ţară

Cerul va fi mai mult noros. Ziua va ninge pe arii restrânse în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării. Începând din cursul serii, ninsorile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând cele sud-estice unde se vor semnala doar izolat.

În Oltenia şi sudul Banatului, cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări noaptea în regiunile sudice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 6 grade, iar cele minime, în general, între -9 şi 0 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

În Bucuresti

Cerul va fi mai mult noros şi trecător noaptea va ninge slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -4 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Ultima oră
14:07 - Șefa Comisiei Europene vine luni la București pentru a prezenta evaluarea PNRR. Ursula von der Leyen se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu
14:05 - Gabriel Oprea, după trecerea în neființă a lui Ion Dobran, simbol al Armatei Române: A fost un model, ca militar și ca om, care și-a trăit viața după principii înalte. Nu va fi uitat
14:04 - 54 de localități au depășit incidența de 6 la mia de locuitori. Aici magazinele se închid la 18:00; cursurile se desfășoară online, este valabilă carantina de noapte
13:46 - Motivul pentru care Eric Clapton a cântat doar pentru vaccinați. Starul era un antivaccinist convins
13:46 - Numărul paturilor ATI pentru pacienții cu COVID a ajuns la peste 1.200. Doar 23 sunt libere în toată țara
13:33 - Nou bilanț COVID: 145 de decese numai în ultima zi / Încă 7.116 de persoane au fost testate pozitiv. 1.116 de pacienți sunt la Terapie Intensivă / 6 județe și Capitala, în scenariul roșu
13:28 - Marcel Ciolacu: Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu Iohannis încalcă orice restricţii
13:26 - Conferință CCIR -„Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională?”. Despre instrumentele dezvoltate de UE pentru finanțarea tranziției verzi
13:24 - Carla’s Dreams, care e şi jurat la „SuperStar” (Pro TV), a răspuns sincer la întrebarea: „Cine eşti tu, cu adevărat?”
13:11 - Raluka, de la „SuperStar” (Pro TV), ascunde un secret, acasă: cele 5 suflete pe care le îngrijeşte