Primăvara vine după 10 martie: Urmează două zile de iarnă autentică. Vezi prognoza meteo

Primăvara vine după 10 martie: Urmează două zile de iarnă autentică. Vezi prognoza meteo
Foto: carcabot.ro

Meteorologii estimează pentru saptamâna viitoare, marţi şi miercuri, două zile în care iarna îşi va reintra în drepturi, urmate de o perioadă cu temperaturi de până la minus 18 grade Celsius la munte. Aceştia spun că primăvara îşi va face simţită prezenţa abia după data de 10 martie.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat prognoza duminică, la videoconferinţa cu prefecţii, menţionând că nu exclude emiterea unei atenţionări de vreme rea.

Pe 22 şi 23 (februarie), adică marţi şi miercuri, urmează două zile de iarnă autentică. Dacă vântul se suprapune cu zăpada, vom da o atenţionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privită vestea ca fiind complet rea, pentru că este nevoie în sud-est de un strat de zăpadă, deoarece urmează, în 24-28 februarie, temperaturi destul de scăzute, cu minus 18 grade la munte. În sud este la limită, noi ne aşteptăm la minus 8-minus 9 grade, sper să nu fie sub minus 10 grade, iar atunci stratul de zăpadă ar fi o protecţie pentru culturi”, a spus Sandu.

El a adăugat că primăvara va fi simţită abia după data de 10 martie.

Spre primăvară ne îndreptăm după data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarăşi este bine, pentru că dacă se adevereşte prognoza asta, despre inundaţii vom discuta în a doua parte a lunii martie, eventual”, a mai declarat directorul ANM.


PROGNOZA METEO PENTRU LUNI, 21 FEBRUARIE

În ţară

Cerul va fi mai mult noros. Ziua va ninge pe arii restrânse în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării. Începând din cursul serii, ninsorile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând cele sud-estice unde se vor semnala doar izolat.

În Oltenia şi sudul Banatului, cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări noaptea în regiunile sudice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 6 grade, iar cele minime, în general, între -9 şi 0 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

În Bucuresti

Cerul va fi mai mult noros şi trecător noaptea va ninge slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -4 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Ultima oră
12:42 - Olimpia Melinte vorbește deschis, pentru prima dată, despre traumele copilăriei: „Mama a aplicat multe dintre ideile bunicilor mei”
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)