Primul medicament care încetinește distrugerea la nivelul creierului din cauza bolii Alzheimer, un „succes istoric”

Primul medicament care încetinește distrugerea la nivelul creierului din cauza bolii Alzheimer, un succes istoric
Sursa foto: captură YT

Lecanemab, primul medicament care încetinește distrugerea creierului în cazul bolii Alzheimer a fost declarat un succes istoric și important, scrie BBC.

Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență

Descoperirea pune capăt unor decenii de eșecuri și arată că este posibilă o nouă eră a medicamentelor pentru tratarea Alzheimer – cea mai frecventă formă de demență.

Cu toate acestea, medicamentul are doar un efect redus, iar impactul său asupra vieții de zi cu zi a oamenilor este dezbătut. În plus, medicamentul acționează în stadiile incipiente ale bolii, astfel încât cei mai mulți oameni ar fi ratat acest lucru fără o revoluție în depistarea acesteia.

Oamenii care suferă de Alzheimer primesc medicamente pentru simptome, dar niciunul nu schimbă evoluția bolii.

Lecanemab atacă proteina beta-amiloid care se acumulează în creierul persoanelor cu Alzheimer. Pentru un domeniu medical plin de eșecuri, disperare și dezamăgire, unii consideră că aceste rezultate ale testelor reprezintă un punct de cotitură triumfător.

Alzheimer’s Research UK a declarat că rezultatele au fost „importante”. Unul dintre cei mai importanți cercetători din lume care a lansat ideea de a viza amiloidul în urmă cu 30 de ani, profesorul John Hardy, a declarat că este un rezultat „istoric” și că este optimist:

„Asistăm la începutul terapiilor pentru Alzheimer”. Profesoara Tara Spires-Jones, de la Universitatea din Edinburgh, a declarat că rezultatele sunt „importante, deoarece avem o rată de eșec de 100% de mult timp”.

Datele sunt deja evaluate de autoritățile de reglementare din SUA, care vor decide în curând dacă lecanemab poate fi aprobat pentru o utilizare mai largă.

Cei care l-au dezvoltat – companiile farmaceutice Eisai și Biogen – intenționează să înceapă procesul de aprobare în alte țări anul viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:19 - Marcel Ciolacu: Candidata PSD la Primăria Capitalei este Gabriela Firea. Dacă avem o abordare comună cu PNL, vom avea alt candidat, care să fie compatibil cu cele două electorate. Nici PNL și nici PSD nu vor susține candidatura lui Piedone
08:12 - Cum va fi vremea luni, 18 martie. Temperatura maximă ajunge la 17 grade
08:04 - Cod galben de vânt puternic, luni dimineața. Rafalele depășesc 100 km/h, la munte
07:48 - Prima reacție a lui Putin după ce a câștigat al cincilea mandat. A avertizat asupra declanșării celui de-Al Treilea Război Mondial
07:19 - Putin vrea să întărească armata Rusiei. Protestul „prânzul împotriva lui Putin” nu a avut efect
23:52 - Marcel Ciolacu, despre decizia BEC privind Dreapta Unită: N-am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat. Din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune? Nu știu cum îi cheamă
23:27 - Marcel Ciolacu, despre interdicțiile lui George Simion: E o decizie administrativă întemeiată. Nu țin de unirea României cu Moldova, că presupun că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina
23:09 - Ludovic Orban: Voi depune plângere penală împotriva premierului Ciolacu, a ministrului Justiției și a celorlalți miniștri care au contrasemnat OUG privind alegerile. Voi depune și împotriva lui Renate Weber dacă nu o atacă la CCR (VIDEO)
22:50 - Simona Halep a aflat numele adversarei din primul tur de la Miami Open. Duel de foc cu un fost număr 2 mondial
22:36 - Marcel Ciolacu: Avem un proiect comun cu Comisia Europeană, va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. E o investiție de aproape 400 de milioane de euro / Este exclus ca România să fie atacată armat de Rusia