Prințul Charles, la Viscri: Fundația sa îşi propune să restaureze clădiri istorice din Transilvania şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor (VIDEO)

Prințul Charles, la Viscri: Fundația sa îşi propune să restaureze clădiri istorice din Transilvania şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor (VIDEO)

Prințul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în țara noastră, a ajuns şi în satul Viscri, aflat în patrimoniul UNESCO, unde a vizitat trei biserici medievale, Drăuşeni, Homorod şi Mercheasa, şi unde a avut o întâlnire, la sediul fundației sale, cu mai mulți fermieri și experți în mediul forestier, informează B1 TV.

Fundaţia Prinţul de Wales România lucrează împreună cu autorităţile române la un nou model de dezvoltare pentru bisericile medievale abandonate. Nu îşi propun doar să restaureze clădirile istorice, ci şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor. Acest lucru va asigura întreţinerea acestora pe viitor şi va crea locuri de muncă pentru localnici.

Prințul Charles, la Viscri: Fundația sa îşi propune să restaureze clădiri istorice din Transilvania şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor

#DIRECT_ONE_lbub2k#

Fundaţia Prinţului intenţionează să testeze noul model cu biserica Drăuşeni. Cei 800 de ani de istorie impresionantă a bisericii sunt acum în ruină, pentru că întregul loc este vandalizat şi neglijat. Organizaţia a dezvoltat un plan care include renovarea bisericii, construirea unei cafenele, a unor facilităţi de cazare în clădiri adiacente şi a unor ateliere de materiale tradiţionale. Toţi angajaţii vor fi localnici, iar locul va fi inclus în circuitele turistice ca unul al artei şi meşteşugurilor. Dacă proiectul pilot are succes, modelul ar putea fi extins şi către alte monumente asemănătoare din regiune.

Prințul Charles al Marii Britanii a avut şi o întâlnire cu mai mulți fermieri și experți în mediul forestier. La întâlnire au participat și reprezentanții unei organizații europene, Pro Silva, precum și specialiști în mediul forestier din țara noastră.

"Despre păduri – știți probabil foarte bine că prințul de Wales este foarte preocupat de situația Munților Carpați, pentru că acești munți sunt ultima resursă naturală din Europa și încercăm să încurajăm o administrare eficientă și responsabilă a munților. A fost o discuție foarte deschisă despre problemele care există și despre cum am putea noi să ajutăm la păstrarea, conservarea Munților Carpați”, a declarat Aura Woodward, directorul executiv al Fundației "Prințul de Wales".

Fermierii prezenți la întâlnirea cu prințul Charles au adus, în special, brânzeturi, miere, dulcețuri și carne afumată.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său