Prognoza ANM: Cum va fi vremea în luna august

Prognoza ANM: Cum va fi vremea în luna august
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme foarte caldă, cu temperaturi chiar peste normalul perioadei, în intervalul 2 – 30 august. Meteorologii avertizează că, în unele zone, canicula va persista.

Prognoza meteo pentru luna august

Pentru săptămâna 2 – 9 august, ANM anunță temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în toată țara. Valorile termice vor fi chiar mai mari în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în zonele montane.

A doua săptămână din august aduce tot valori mai mari decât specificul perioadei în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar în rest apropiate de cele normale.

ANM mai anunț că, în săptămâna 16 – 23 august, valorile termice se mențin peste normal în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână.

În săptămâna 23 – 30 august, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice în jumătatea de sud-vest a țării. În rest, ele vor fi apropiate de normalul perioadei. Cantitățile de precipitații estimate vor fi în general excedentare în jumătatea estică a țării, mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.