Parteneriatul civil, în Parlament: Căsătoriile între persoanele de același sex sunt echivalente uniunilor consensuale, iar ceremoniile vor avea loc la starea civilă. Cuplurile gay NU vor avea dreptul la adopție

Parteneriatul civil, în Parlament: Căsătoriile între persoanele de același sex sunt echivalente uniunilor consensuale, iar ceremoniile vor avea loc la starea civilă. Cuplurile gay NU vor avea dreptul la adopție

Nici nu s-a încheiat bine referendumul pentru redefiniera familiei, că PSD și ALDE s-au grăbit să depună la Parlament proiectul Parteneriatului civil, care dă o serie de drepturi și persoanelor de același sex. Iniţiatorii proiectului sunt deputatul PSD Florin Manole şi eurodeputata Renate Weber.

Cea mai importantă prevedere din acest proiect se află la art. 14, pct. 8, unde se vorbește explicit de INTERZICEREA adopțiilor pentru cuplurile de același sex.

Art. 14, pct. 8: “Partenerii civili de același sex nu au dreptul la adopție”.

Pe de altă parte, uniunea consensuală se va putea înregistra la ofiţerul de stare civilă, în condiţiile asemănătoare cu o căsătorie normală

Art 7, pct. 1 – ”Uniunea consensuală se celebrează de către ofiţerul de stare civilă, la sediul primăriei. Prin excepţie, uniunea consensuală se poate celebra, cu aprobarea primarului, de către un ofiţer de stare civila în o altă locație, cu obligativitatea înştiinţării primăriei de domiciliu sau de reşedinţă a viitorilor parteneri, în vederea publicării”.

Pct. 2 – „La încheierea uniunii consensuale, ofiţerul de stare civilă ia notă de consimţământul viitorilor parteneri, liber şi deplin exprimat, în prezenţa a 2 martori şi întocmeşte, de îndată, actul de uniune consensuală, pe care îl înscrie în Registrul de stare civilă.

Foarte importante sunt și prevderile de la art. 23.

Art 23, pct. 2 Căsătoriile între persoanele de același sex legal încheiate pe teritoriul altor state beneficiază de totalitatea drepturilor și obligațiilor pe care le au cuplurile de același sex care au încheiat o uniune consensuală în România.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE INTEGRAL

Florin Manole a declarat, marți, că propunerea sa vine în urma jurisprudenţei CEDO şi în urma jurisprudenţei recente a Curţii Constituţionale şi are legătură cu viaţa de familie. PSD va susține proiectul, a anun’at deputatul, iar observaţiile venite de la partide vor fi discutate încercându-se un consens pe o temă care este importantă.