Proprietarii localurilor nu sunt speriați de adoptarea Legii antifumat și consideră că vor avea același flux de clienți

Proprietarii localurilor nu sunt speriați de adoptarea Legii antifumat și consideră că vor avea același flux de clienți
Foto: onlinereport.ro

După ce legea antifumat a fost adoptată, proprietarii marilor restaurante declară că legea nu le va afecta afacerea, ci doar le va modifica puțin comportamentul clienților, informează Adevărul.

După ce a fost adoptată de Camera Deputaților și trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgată, Legea antifumat pare că nu-i nemulțumește pe marii proprietari de restaurante.

Legea spune că fumatul este interzis în spații publice, dar vine cu rezolvarea  ca șefii unor astfel de localuri să improvizeze spații încălzite destinate fumătorilor.

„Cred că prea multe soluţii nu sunt. Aşa că toată lumea şi toate instituţiile trebuie să se conformeze. Locurile de fumat pot fi amenajate la nivel de balcon sau în faţa restaurantului”, a declarat pentru Adevărul Financiar Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante „La Mama”.

Unii dintre proprietari sunt optimiști și cred că situația va fi înțeleasă de clienți.

„Noi am testat acest lucru acum şase luni. Am luat scrumierele de pe masă. Cei care insistau să fumeze erau poftiţi pe un hol. Dacă insistau li se aducea scrumiera. Dar majoritatea a înţeles acest lucru”, a precizat  Sorin Barbu, patronul localului cu specific spaniol Alioli.

Aceștia consideră că nu vor pierde clienți chiar dacă nu vor mai putea fuma în interiorul localului.

„Avem exemplu din ţările europene care au interzis deja fumatul în restaurante. Din primele luni este clară o scădere a consumului. Apoi, oamenii se adaptează şi vor reveni la local. Va fi mai bine şi ca atmosferă. Nu va mai fi fum”, a adăugat Cătălin Mahu.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat legea care interzice fumatul în toate spațiile publice închise cu 164 de voturi pentru, 20 împotrivă și 26 de abțineri.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)