Protest în fața Parlamentului: Peste o mie de sindicaliști din administrația publică au ieșit în stradă, nemulțumiți de proiectul legii salarizării (VIDEO)

Protest în fața Parlamentului: Peste o mie de sindicaliști din administrația publică au ieșit în stradă, nemulțumiți de proiectul legii salarizării (VIDEO)

Peste o mie de sindicaliști protestează marți în fața Camerei Deputaților. Oamenii le cer aleșilor din Comisia de muncă să adopte și să susțină amendamentele propuse de organizațiile sindicale.

Angajații din administrație publică s-au adunat în fața Palatului Parlamentului pentru a protesta față de prevederile legii de salarizare a personalului plătit din fonduri publice.

Manifestanții solicită Comisiei de muncă din Camera deputaților să adopte și să susțină amendamentele propuse de organizațiile sindicale.

Sindicatele din administrație publică spun că au și înaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare pentru administrația publică locală.

Oamenii susțin că îl lipsa acestor grile, administrația locală devine un teritoriu integral politizat care, în locul profesionalizării serviciilor pentru populație prin criterii unitare de salarizare pentru tot sistemul de administrație, va fi la mâna și interesele de moment ale celor de la putere.

La protest participă sindicaliști din mai multe orașe mari ale țării. Ei spun că dacă nu vor vedea nicio deschidere din partea aleșilor, vor continua protestele și miercuri, dar și în zilele de 6 și 7 iunie.

Protest în fața Parlamentului: Peste o mie de sindicaliști din administrația publică au ieșit în stradă, nemulțumiți de proiectul legii salarizării

#DIRECT_ONE_rfmaiy#

Ultima oră
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend