Raed Arafat dă înapoi în scandalul achizițiilor de ambulanțe: Soluția propusă de premier este una ce deblochează problema

Raed Arafat dă înapoi în scandalul achizițiilor de ambulanțe: Soluția propusă de premier este una ce deblochează problema

Scandalul privind achiziția de noi ambulanțe, ce i-a avut în prim plan pe secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat și ministrul Sănătății Florian Bodog, se pare că a ajuns aproape de final.

Raed Arafat s-a declarat marți mulțumit de soluția propusă de premierul Sorin Grindeanu de a derula procedura de achiziții prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

"Vreau pe această cale să îi mulțumesc domnului prim-ministru Grindeanu pentru modul în care a abordat problema achizițiilor de ambulanțe pentru serviciile de ambulanță și SMURD. Soluția propusă de dânsul, implicând direct Secretariatul General al Guvernului, este una înțeleaptă, ce duce la deblocarea situației și la fluidizarea procesului de achiziție, precum și a procesului de implementare a programului de dotare pe parcursul duratei acordurilor cadru", a postat Raed Arafat pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat luni procedura prin care dorește să deruleze achiziția de ambulanțe în cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății, de la DSU și de la SGG. (…) Astăzi (…) se va lucra la acest protocol comun între SGG, Ministerul de Interne, prin IGSU, Ministerul Sănătății. Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp (…) relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și într-un final să ajungem să achiziționăm ambulanțe", afirma Sorin Grindeanu.