Răspunsul reprezentanților CJ Suceava pentru preotul care a cerut interzicerea trupei "sataniste" Dark Funeral la Bucovina Rock Castle: Vă asigurăm de o triere atentă în viitor a trupelor ce vor evolua în cadrul acestui proiect

Răspunsul reprezentanților CJ Suceava pentru preotul care a cerut interzicerea trupei "sataniste" Dark Funeral la Bucovina Rock Castle: Vă asigurăm de o triere atentă în viitor a trupelor ce vor evolua în cadrul acestui proiect

Mai multi preoți suceveni au cerut săptămâna trecută anularea concertului pe care formația suedeză de black metal Dark Funeral urma să îl susțină în prima zi a festivalului Bucovina Rock Castle.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, prin managerul Centrului Cultural Bucovina, au transmis un răspuns oficial la memoriul președintelui Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, preotul Justinian Remus Cojocar, care viza prezenţa trupei Dark Funeral la festivalul Bucovina Rock Castle, informează Adevărul.

În răspunsul transmis, reprezentanții CJ arată că ageda culturală a festivalului a fost aprobată la sfârșitul anului 2015, iar concertul trupei suedeze nu poate fi anulat.

„Festivalul de rock «Bucovina Rock Castle», eveniment desfăşurat în Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 18 – 20 august (a.c.), face parte din proiectul cultural cu acelaşi nume, regăsindu-se în agenda culturală a judeţului Suceava fiind aprobat la sfârşitul anului 2015, de conducerea Consiliului Judeţean Suceava de la acea vreme, respectiv Domnul Preşedinte Cătălin Ioan Nechifor şi Managerul Centrului Cultural Bucovina din acea perioadă Domnul Viorel Varvaroi. Menţionăm că tot în acea perioadă s-au stabilit şi trupele participante la acest festival. Ne aflăm deci, în imposibilitatea anulării acestui concert, ce urmează a fi susţinut de trupa Dark Funeral la «Festivalul Bucovian Rock Castle» din motive independente de voinţa noastră, motive ce au la bază un contract ce poate fi reziliat în momentul de faţă. Acţiunea culturală se va desfăşura conform programului stabilit de cei în cauză.

Cu credinţa că veţi înţelege imposibilitatea noastră de a opri derularea acestui eveniment, vă asigurăm de respectul nostru vis – a – vis de punctual dumneavoastră de vedere exprimat şi de o triere atentă în viitor a trupelor ce vor evolua în cadrul acestui proiect, fără a aduce atingerea valorilor creştin – ortodoxe ale poporului roman”, se arată în răspunsul celor de la Centrul Cultural Bucovina.

De partea sa, preşedintele Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava s-a declarat mulțumit de răspunsul primit.

„Mulţumim D-lui Vasile-Sorin Filip, Manager al Centrului Cultural „Bucovina” Suceava, Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Suceava, pentru răspunsul la memoriul nostru şi suntem încrezători că gândul bun şi intenţiile bune vor fi pentru viitor! Mulţumim pentru faptul că nu aţi uitat de moştenirea spirituală transmisă de înaintaşii noştri pe care avem datoria să o păstrăm, să o apărăm şi să o lăsăm moştenire mai departe urmaşilor urmaşilor noştri! Nădăjduim la Bunul Dumnezeu că nu se vor mai întâmpla asemenea derapaje grave şi sataniştii nu vor mai concerta în acest colţ de Rai – Bucovina. Rugăm toţi organizatorii de festivaluri, concerte şi spectacole şi toate autorităţile locale şi centrale din România să fie atente la mesajul şi ţinuta trupelor care vor fi invitate! Satanismul trupei Dark Funeral este indiscutabil. Mesajul este satanist, împotriva creştinismului“, arată preotul în mesajul de răspuns.

Trupa Dark Funeral a susținut un concert pe 18 august, la Suceava, în prima zi a festivalului Bucovina Rock Castle.

Tags: