Reacția unui medic după ce a văzut plămânii unui pacient infectat cu Covid-19. „Definiția de caz folosită în prezent este o aiureală”

Reacția unui medic după ce a văzut plămânii unui pacient infectat cu Covid-19. „Definiția de caz folosită în prezent este o aiureală”
Foto: Facebook

Medicul Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, a descris, într-o postarepe o rețea de socializare, cazul unei paciente care nu mai avea alte boli, nu avea simptome specifice Covid-19, iar saturaţia în oxigen era foarte bună.

Acesta mai spune că există mai multe forme ale infecției, iar autoritățile ar trebui să schimbe definiția de caz folosită în prezent.

„Toti medicii care se confrunta cu patologia Covid-19 ar trebui sa se gandeasca la aceasta boala si in cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate” aparute in plina stare de sanatate! Unii ma vor intreba ce inteleg prin simptome ciudate! Medicii inteleg ce spun!

Astazi am depistat un caz de Covid 19 la o pacienta relativ tanara, fara febra, fara tuse..fara niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19!

Faptul ca am folosit ecografia pulmonara ce mi-a relevat modificari sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar. Examinarea tomografica a fost concludenta. Ulterior a urmat si confirmarea serologica

Simptomele pacientei erau doar astenie marcata, ameteli, somnolenta. Saturatia in oxigen 98%! Fara comorbiditati!

Concluzie: este nevoie de un Registru National de semne si simptome tipice si atipice ale infectiei cu noul coronavirus! Definitia de caz folosita in prezent este o aiureala!”, se arată în postarea medicului.

Ultima oră
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”