Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn

Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
Un Ford Explorer în 24 iunie 2019, la Fabrica din Chicago unde sunt asamblate modelele de SUV Explorer și Lincoln Aviator ale constructorului american. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jose M. Osorio

Până la momentul în care Putin a decis să atace Ucraina, uzina Ford din Leningrad producea circa 75.000 de modele Focus și Mondeo anual. Americanii s-au retras din cauza războiului, iar rușii, în lipsă de opțiuni, reprofilează facilitatea în fabrică pentru prelucrarea lemnului.

Acum mai bine de 20 de ani, în 2002, uzina Ford de la Vsevolozhsk, din regiunea Leningrad, a fost prima fabrică de automobile din Rusia deținută de un proprietar străin. Ocupă o suprafață de circa 26 de hectare și, până la începutul anului 2022, a asamblat modele Ford Focus, în toate tipurile de caroserie, și Ford Mondeo sedan, cu 4 uși. De asemenea, în aceeași „curte” se află și o fabrică de piese auto a unui producător sud-coreean, Sungwoo Hitech.

După declanșarea războiului din Ucraina de către Vladmir Putin, constructorul american Ford s-a retras din Rusia începând cu 1 martie 2022, ca și majoritatea celorlalți producători occidentali.

Mai multe detalii, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)