Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)

Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
foto: Pixabay

Masca rămâne obligatorie în spațiile publice închise și deschise din București, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, sâmbătă, când a prelungit măsurile anti-pandemie. Potrivit CMBSU, sunt interzise evenimentele private, spectacolele și demonstrațiile, iar la ceremoniile dedicate Zilei Naționale vor putea participa doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală.

Măsurile dispuse de Prefectura Capitalei pot fi consultate în format integral AICI

Autoritățile au prelungit până pe 8 decembrie, la ora 24:00, restricțiile din Capitală

Bucureștiul a contabilizat 237 din cele 1.727 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 raportate sâmbătă. Cel mai mare oraș al țării este la o incidență de 2,26, conform acelorași date.

La ora de transmitere a bilanțului, numărul total de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil era de 7.714, iar 1.265 dintre acestea se aflau la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății a anunțat sâmbătă că persoanele care vin din zonele afectate de tulpina Omicron, detectată între timp în două țări europene, vor fi carantinate.

„Urmează să vedem dacă eficacitatea vaccinării se păstrează în ceea ce privește acest virus si dacă evoluția bolii este modificată. Având în vedere alertele OMS și Centrul European de control al Bolilor și România s-a adaptat măsurilor care au fost recomandate și in momentul de față a fost adoptată o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Oricum, călătorii români care vin din zonele cu probleme vor fi carantinați timp de 14 zile și pot ieși cu un test negativ în zile . Măsurile de sănătate publică și vaccinare sunt soluția care se consideră oportună și populația ar trebui să țină cont de acest lucru pentru că nu știm cum va evolua această tulpină… Nu putem să excludem apariția de cazuri cu această tulpină, România nu este ferită”, spunea Alexandru Rafila, la Palatul Victoria.

Ultima oră
07:26 - Virgil Popescu: România este un producător de petrol. Nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi (VIDEO)
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate