Reteţa specială pentru Crăciun de PIFTIE din carne porc.
Mod de preparare:
ASTA E PREA DE TOT! LOREDANA GROZA, NOI IMAGINI DE INFARCT CU SÂNII LA VEDERE! DOAMNE, CUM A PUTUT SĂ APARĂ ÎN DIRECT (GALERIE FOTO-VIDEO)
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satarul.
Se asaza intr-o oala si se acopera cu apa in asa fel, incat nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii, potrivit gustos.ro.
Se pune la foc potrivit lasand sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat. Se lasa la fiert.
Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor boluri.
Se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in boluri peste carne, avand grija ca aceasta sa fie bine acoperita.
Se pune la rece sa se inchege. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Cand s-a inchegat se rastoarna pe o farfurie.