Român venit din Guineea Ecuatorială, transportat de urgență la Spitalul Victor Babeș din București

Român venit din Guineea Ecuatorială, transportat de urgență la Spitalul Victor Babeș din București

Un român de 33 de ani care s-a întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, țară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis de urgență cu o ambulanță de la Spitalul de Boli Infecțioase Galați către Spitalul Victor Babeș din București.

„Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la București, dar s-a externat pe propria răspundere și s-a întors în Galați. I s-a făcut din nou rău și pacientul susține că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii și cunoaște simptomele. Acum susține că ar avea o gripă, dar și Ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la București, la Victor Babeș, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”, a precizat pentru Agerpres asistenta Valentina Toniță, de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați.

Managerul de la „Victor Babeş” subliniază însă că nu există suspiciuni de Ebola în acest caz şi că este vorba despre o nouă recidivă a malariei. „A avut multiple recidive ale bolii. Ce să facem cu el? Nu este caz de izolare. Se poate trata şi acasă”, a spus dr. Emilian Imbri.