Români arestați după ce au încercat să scoată ilegal din țară 50 de migranți din India, Pakistan și Bangladesh

Români arestați după ce au încercat să scoată ilegal din țară 50 de migranți din India, Pakistan și Bangladesh
Români arestați după ce au încercat să scoată ilegal din țară 50 de migranți din India, Pakistan și Bangladesh. Sursa Foto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, ascunşi într-un automarfar încărcat cu electrocasnice, 50 de cetăţeni din India, Pakistan și Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în final în Austria.

50 de migranți ascunși într-un automarfar să treacă ilegal frontiera

În cursul zilei de luni, 08 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o amplă misiune pe linia combaterii migrației ilegale.

Trei cetățeni români au fost arestați după ce au vrut să scoată ilegal din țară, prin vama Petea din Satu Mare, 50 de migranți din India, Pakistan și Bangladesh. Aceștia sunt acuzați de trafic de migranți, urmând ca procurorul de caz să stabilească ce măsuri legale se impun în cazul lor.

În urma verificărilor derulate la sediul STPF Satu Mare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetăţeni din India (22 dintre ei), Pakistan (10 persoane) și Bangladesh (18 persoane) și au vârste cuprinse între 22 și 58 de ani. Dintre ei, șapte sunt solicitanți ai statutului de azilant în România, iar 31 au avize de muncă în țara noastră, potrivit tirmagazin.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe