România, a treia zi fără paturi de ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Peste 1.5000 de persoane, internate la terapie intensivă

România, a treia zi fără paturi de ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Peste 1.5000 de persoane, internate la terapie intensivă
Imagine din sectia de terapie intensiva COVID-19 din Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", in Bucuresti, joi, 23 septembrie 2021. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

România este în a treia zi fără paturi de ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19 în stare gravă. Atât la nivelul Municipiului București, cât și în restul țării, nu mai există locuri libere pentru pacienți.

Începând de marți, în România nu au mai fost locuri libere la ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. La nivel național există o rezervă operațională de 139 de paturi activate, ele fiind în dinamică în funcție de nevoia din unitățile medicale în care sunt amplasate. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat. Lista unde se regăsesc paturile din rezerva operațională este disponibilă aici.

România a ajuns în ziua trei fără paturi de ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19

În data de 7 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1484 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 139 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1556 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Știre în curs de actualizare