România, lovită de un ciclon format la Marea Neagră. Ploile abundente vor continua și în zilele următoare

România, lovită de un ciclon format la Marea Neagră. Ploile abundente vor continua și în zilele următoare
Foto: Hepta.ro

Vremea capricioasă va continua și în zilele următoare avertizează specialiștii care precizează că România este sub influența unuiciclonde la Marea Neagră.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat pentru Digi24 că ciclonul este blocat în Marea Neagră și determină un surplus de vapori de apă, care aduc o abundență de precipitații în special în partea de sud-est a țării.

Așa se face că 12 județe din partea de sud-est a țării sunt deja sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată – Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova, precum și zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna – până sâmbătă seară la ora 23:00.

În rest, aproape trei sferturi din țară este subavertizarecod galben, tot până sâmbătă seara la ora 23:00.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)