Românii care primesc tichete sociale riscă să le piardă dacă vor avea venituri mai mari decât cele declarate (VIDEO)

Românii care primesc tichete sociale riscă să le piardă dacă vor avea venituri mai mari decât cele declarate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii care au primit vouchere sociale riscă să le piardă în cazul în care vor avea venituri mai mari decât cele declarate în primă fază. Lămuririle au venit de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Până în momentul de față sunt 2.5 milioane de persoane care beneficiază de măsuri prin programul ”Sprijin pentru România”, informează B1 TV în cadrul Știrilor prezentate de Aneta Sîngeorzan.

Condiție pentru folosirea voucherelor sociale

Beneficiarii care nu vor mai îndeplini criteriile de eligibilitate, condiția referitoare la venitul maxim lunar, nu vor mai primi sumele programate să fie virate pe carduri în lunile august, octombrie și decembrie. Cardurile vor putea să rămână în posesia beneficiarilor, nefiind necesar ca ele să fie returnate către unitatea emitentă, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cei care nu au primit încă voucherele pentru alimente de la prima tranșă vor primi și sumele din lunile anterioare. MIPE mai anunţă că beneficiarii nu trebuie să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

„Beneficiarii deveniți eligibili ulterior primei emisiuni de carduri vor primi ajutorul începând cu luna începerii eligibilității. Suma acordată în exemplul dat de este de 750 lei (trei tranșe)”, clarifică reprezentanții MIPE.

Lista cu beneficiarii tichetelor sociale, actualizată

De altfel, Ministerul Muncii va actualiza lunar listele cu beneficiarii, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde.

Familiile cu venituri sub 600 de lei lunar pe membru, pensionarii cu indemnizații mai mici de 1.500 de lei sau persoanele fără adopst primesc, începând cu data de 1 iunie tichete de 250 de lei la fiecare două luni, cel puțin până la sfârșitul anului.

Urmăriți B1TV.ro și pe