Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)

Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
Foto: ChutterSnap (Unsplash.com)

Mamaia Nord s-a transformat deja într-o zonă rezidențială. Pe lângă hoteluri, s-au construit blocuri de locuințe unde românii și-au cumpărat apartamente și garsoniere tip casă de vacanță sau pentru a le închiria, în regim hotelier.

Ionuț Nedea, consultant în turism, de la LitoralulRomânesc.ro, a oferit pentru B1 TV mai multe informații pe marginea acestui subiect. Potrivit specialistului, vânzările au explodat în perioada COVID-19, iar pe șantiere s-a lucrat fără încetare.

„Interesul este (n.r. – în continuare foarte crescut). În mod foarte paradoxal, în perioada pandemiei a fost generat un interes foarte crescut în zona aceasta, de apartamente la malul mării. Ne așteptăm ca la un moment dat să se plafoneze această cerere, pentru că vom ajunge la un nivel de saturație, probabil. Sunt deja multe clădiri în construcție, probabil că numărul apartamentelor va fi suficient de mare pentru cerere”, a declarat Ionuț Nedea, pentru B1 TV.

Cele mai ieftine locuințe din Mamaia Nord pleacă de la 40.000 de euro, garsonierele, iar cele mai scumpe, apartamentele de trei camere, pot trece de 300.000 de euro. Casele pot ajunge la 750.000 de euro, iar penthouse-urile de lux se îndreaptă vertiginos către 1 milion de euro.

Hotelierii din România încearcă să se ridice la nivelul bulgarilor

În ceea ce privește cazările clasice, hotelierii au ridicat ștacheta, în ultimii ani, spune Ionuț Nedea.

„Vorbim despre standardul de curățenie, care s-a îmbunătățit foarte mult, la felul în care sunt serviți oamenii în restaurante – foarte multe hoteluri au trecut la sistem de servire a mesei în sistem bufet suedez, serviciul all-inclusive, dar există preocupare și în zona de restaurant a la carte, unde evident, se fac eforturi foarte mari să instruim personalul, să avem cât mai multe zâmbete din partea angajaților și a turiștilor care ne calcă pragul”, a mai punctat specialistul în turism, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe