Salvamontiștii au recuperat turistul rătăcit în Masivul Bucegi după 12 ore de căutări

Salvamontiștii au recuperat turistul rătăcit în Masivul Bucegi după 12 ore de căutări

Turistul care s-a rătăcit sâmbătă în Masivul Bucegi a fost recuperat după o căutare de 12 ore, fiind obligat să-și petreacă noaptea în zona Valea Albă.

Tânărul, de 26 de ani și originar din Galați, plecase sâmbătă pe munte pentru a practica alpinismul, iar la momentul la care a realizat că s-a rătăcit, a solicitat ajutorul salvamontiștilor.

În condiţiile în care se afla într-o zonă greu accesibilă, salvamontiştii l-au căutat sâmbătă seară până după miezul nopţii, însă nu l-au putut repera întrucât bărbatul nu avea la el nicio sursă de lumină. În jurul orei 2.00 noaptea, salvatorii montani au încetat căutările, reluându-le duminică dimineaţă, transmite Mediafax

El a fost dus până la refugiul Coştila, unde îl aşteptau mai mulţi prieteni.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)