Schimbare majoră în noul sezon al show-ului culinar Chefi la Cuțite.
Pentru a-i motiva și mai mult pe concurenți, aceștia nu vor primi doar premiul în valoare de 30.000 de euro, ci vor mai avea parte de încă un alt premiu considerabil.
Filmările pentru sezonul 14 Chefi la Cuțite sunt în toi, iar Antena 1 a venit cu o surpriză de proporții pentru concurenți, informează Cancan.
Pe lângă suma de bani, care nu e deloc de neglijat, cel care va câștiga în acest sezon, o să aibă parte și de un stagiu de practică timp de o lună, la un celebru restaurant din străinătate, cu stea Michelin.
Este vorba despre restaurantul Retroscena din Italia, iar stagiul e oferit de Richard Abou Zaki. Această oportunitate este una fantastică pentru bucătari, mai ales pentru cei care vor să facă performanță în acest domeniu.
„Un astfel de stagiu reprezintă o perioadă de formare fundamentală în cariera unui bucătar care vrea să lucreze la un nivel foarte înalt. O spun din proprie experiență – așa a început și cariera mea: locurile în care am muncit la început de drum mi-au devenit accesibile prin astfel de stagii de pregătire. Așa s-a întâmplat la restaurantul Le Gavroche, din Londra, unde se ajungea foarte greu și unde am stat două luni într-un astfel de stagiu – reușind ulterior să mă angajez acolo. Fără acest stagiu, ar fi fost imposibil.
După aceea, la Osteria Francescana, restaurantul lui Chef Massimo Bottura, am muncit și am învățat incredibil de multe lucruri într-un stagiu de patru luni. Acestea au fost perioadele în care am arătat ce știu să fac, dar am și acumulat atâtea cunoștințe prețioase. Așa au făcut toți marii bucătari ai lumii: au urmat stagii de pregătire. Pentru că o asemenea experiență este o oportunitate care poate să apară odată-n viață și aceasta cred că este frumusețea acestui premiu: ai posibilitatea să trăiești o experiență cu totul nouă, să ajungi în bucătăria unui restaurant cu o stea Michelin, să stai o lună și să descoperi cum e întreaga sa organizare. Persoana care va câștiga Chefi la Cuțite va avea ocazia să vină la Retroscena și să vadă pas cu pas munca pe care o facem aici zi de zi, din pasiune pentru arta culinară și cu respect pentru clienții noștri”, a precizat Richard Abou Zaki.