Se pregătesc noi proteste după ce senatorii juriști au dat un aviz pozitiv pentru grațierea corupților: De data asta e cazul să ne strângem 300.000 oameni și să intram peste ei

Se pregătesc noi proteste după ce senatorii juriști au dat un aviz pozitiv pentru grațierea corupților: De data asta e cazul să ne strângem 300.000 oameni și să intram peste ei

Grațierea corupților a fost votată de senatorii jurişti. Aleşii au aprobat miercuri un amendament la Legea graţierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă vor fi graţiate. Modificarile au fost votate cu cinci voturi ”pentru” și trei ”împotrivă”.

La scurt timp, o reacție a venit din partea comunității de pe Facebook ”Corupția ucide”, care critică în termeni duri decizia senatorilor juriști. De asemenea, mulți dintre cei care urmăresc această pagină de pe rețeaua socială cer organizarea de noi proteste în cel mai scurt timp.

”Hai, băieți, puneți eventul, stabiliți ora, mobilizați și restul țării și ne vedem în fața Parlamentului. De data asta e cazul să ne strângem 300.000 oameni și să intram peste ei. Ne râd în față jegurile astea!”, a scris o tânără pe Facebook.

”10 mai e prea târziu… Avem nevoie de un eveniment începând de azi, mâine, ca să ne putem organiza și ieși în nr cât mai mare din nou în Pța Victoriei!!”, a scris o altă persoană.

”Îmi vine să plâng. Trebuie dați jos cumva. Mă alătur luptei. Vreau o țară civilizată, în care să pot munci cinstit și să trăiesc onest”, a fost o altă reacție de pe Facebook.

Între timp a fost creat un eveniment pe Facebook, denumit ”NU grațierii corupților – OUG 13 revine. Și noi!”, prin care bucureștenii sunt chemași miercuri la protest în Piața Victoriei începând cu ora 19.00.

Proteste sunt anunțate și în alte orașe ale țării. Oamenii s-au mobilizat tot pe rețelele de socializare pentru a ieși în stradă la Cluj, Craiova sau Baia Mare.

Redăm, mai jos, mesajul postat pe pagina Corupție ucide:

”NU se poate asa ceva! Practic, alesii, acei oameni care ar trebui sa se asigure de bunul mers al tarii, al cetatenilor sai, au votat ca toti coruptii sa fie iertati si sa se bucure de banii ciorditi.

Ce inseamna asta pentru cetateanul de rand? Inseamna ca cel care a facut sa nu mai gasim seringi ori medicamente in spitale, cel care a facut sa nu avem autostrazi, cel care a furat de la romani, pot trai linistiti.

Permitem asa ceva? Este asta Romania pe care o dorim pentru noi, pentru copiii nostri?

Sunt astia politicienii pe care ni-i dorim, ne reprezinta ei interesele ori cauta doar sa poata scapa cu banii furati de la romani?

Tu, roman cinstit, roman care munceste pentru orice bucatica de paine, esti de accord ca cei care iti fura din buzunar sa fie gratiati, sa nu plateasca pentru fapta lor?

Cred ca cea mai mare lovitura este pentru votantii PSD, cei care au ales bunastarea, programul de guvernare dar nu cred ca au stiut si faptul ca aleg bunastarea altora ori ca programul de guvernare este facut pentru a-i permite PSD-ului sa fure de la fiecare familie din Romania.

Ce facem? Ne permitem luxul de a ramane indiferenti, avem optiunea de a-i ierta pe cei care au lasat Romania fara educatie, infrasturctura, sanatate, industrie, fara viata?

#rezist

Revenim cu o mentiune, daca nu ar fi lipsit doi membri Partidul National Liberal de la dezbateri, scorul ar fi putut fi 5 la 5 in comisie pe aceasta propunere.

Doar ca PNL este prostituata virgina, este un partid putred, care isi doreste tot macelul justitiei propus de PSD & ALDE numai ca nu o mai tipa in gura mare.

Din punctul asta de vedere, PNL este un partid ILEGAL, un partid care nu mai trebuie sa aiba absolut nicio legitimitate in fata romanilor. Ultima reduta a ramas USR iar asta este foarte infricosator”.