Șeful TikTok din Europa Centrală și de Est susține că românii nu trebuie să aibă temeri pentru securitatea datelor când folosesc aplicația

Șeful TikTok din Europa Centrală și de Est susține că românii nu trebuie să aibă temeri pentru securitatea datelor când folosesc aplicația
Sursa foto: Pixabay

TikTok este una dintre cele mai populare aplicații din lume, însă este vizată de acuzații că ar fi o armă de spionaj a Chinei. Șeful TikTok, Shou zi Chew, a fost audiat timp de cinci ore în fața Congresului American pentru a da explicații.

De asemenea, Shou Chew a fost umilit în fața Congresului American: „Pot să răspund, doamnă președinte? – Nu! Vom  merge mai departe”.

Şeful TikTok din Europa Centrală şi de Est: „Nu există nicio dovadă că suntem o ameninţare”

Reprezentantul aplicației fenomen, TikTok, susține că românii nu trebuie să se îngrijoreze pentru securitatea datelor când folosesc aplicația.

„Credem că (interdicţia, n.r.) este nedreaptă, nejustificată şi nu se bazează pe fapte reale. Nu poţi exclude o companie doar ca o măsură de precauţie, este împotriva valorilor Uniunii Europene. TikTok este investigată în Statele Unite şi Europa de ceva ani deja şi tot nu există nicio dovadă că suntem o ameninţare pentru niciun stat în ce priveşte seuritatea cibernetică”, a spus Jakub Oleb, director TikTok pentru Europa Centrală și de Est, în exclusivitate pentru Observator.

Până în prezent, zece țări, printre care și Marea Britanie, Olanda, Belgia, Statele Unite şi Canada, au impus restricții în privința aplicației pe telefoanele funcționarilor instituțiilor publice.

Multe dintre decizii au venit de teama că TikTok este folosit de partidul comunist chinez pentru a spiona utilizatorii. România va analiza îngrijorările exprimate la nivel european și va decide dacă impune sau nu restricții aplicației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:01 - Premierul Marcel Ciolacu: „Sperăm ca în perioada următoare să se găsească cele mai bune soluții, în primul rând să nu mai moară oameni pe frontul din Ucraina și pe urmă economiile se reașează”
20:55 - Accident cu 16 victime, în Constanța. Planul roșu de intervenție a fost activat
20:43 - Marcel Ciolacu: În acest moment, candidatul pentru funcţia de Primar General al Capitalei este Gabriela Firea, din partea PSD. Urmează să decidem dacă mergem separat sau împreună cu cei de la PNL
20:38 - Premierul Marcel Ciolacu: Nu există nici o paralelă între eventuala candidatură a președintelui Iohannis la NATO și faptul că alegerile pentru funcția de președinte au fost stabilite în luna septembrie (VIDEO)
20:31 - Un elev din cinci nu a rezolvat un exercițiu de clasa a II-a la simularea Evaluării Naționale, la Matematică
20:24 - Babs se pregătește de primăvară cu operații estetice. La ce proceduri a apelat fosta iubită a lui Dorian Popa
20:21 - Grindeanu: Testul cel mai important e în acest an, astfel încât să avem președinte, să câștigăm alegerile parlamentare, locale și europarlamentare / Ciolacu: Trebuie să fie realiști. Niciun partid politic nu va putea câștiga totul
20:14 - Criză de medici stomatologi la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani / Unitatea de Primiri Urgențe a rămas fără linie de gardă
19:53 - Un bărbat băut a lovit șase copii pe trecerea de pietoni. Șoferul este condamnat la ani grei de închisoare
19:44 - Mai multe ONG-uri cer Guvernului reducerea termenului pentru viză de flotant, înainte de alegeri