Sfaturi halucinante pe un site care se pretinde a fi ortodox: Femeile bătute de soți, îndemnate să îndure violențele

Sfaturi halucinante pe un site care se pretinde a fi ortodox: Femeile bătute de soți, îndemnate să îndure violențele
Foto: puterea.ro

Sfaturi halucinante pe un site care se pretinde a fi ortodox. Autorii par să respecte principiul "capul plecat, sabia nu-l taie". Astfel, femeile bătute de soţi sunt sfătuite să îndure în tăcere violenţele în speranţa că astfel vor fi iertate.

Site-ul ortodoxcreștin.ro reproduce mai multe sfaturi dintr-o carte scrisă de Maica Siluana Vlad. Acesta le-a dat câteva sfaturi femeilor care sunt bătute de soți.

”Întâi și întâi încerci să-l faci să nu te mai bată. Te uiți la el și zici: ăsta, dacă nu m-ar bătea, ar putea fi bărbatul meu? Dacă da, ei, Doamne, hai să-i facem ceva să nu mă mai bată. Și există niște metode. În primul rând să fim atenți ce-l stârnește spre bătaie”, este unul dintre sfaturile de pe site-ul ortodoxcreștin.ro.

Autoarea continuă şi relatează o parabolă cu un preot care le dădea să bea aghiazmă femeilor bătute.

”Și imaginați-vă ce se întâmplă: bărbatul beat și mânios, femeia cu aghiazmă în gură.

-El zice: "dobitoaco!" etc. și ea tace.

-El zice: "puturoaso , n-ai făcut nimic…ce, nu zici nimic, ce…" mai înjură, mai trântește un scaun, dar ea…tace. El obosește și se culcă, amărâtul…ce-ar fi să luăm și noi aghiazmă, nu neapărat în sensul fizic, ci cuvântul acesta, rugăciunea, gândul la Dumnezeu, când suntem lângă cineva iute la mânie? Între noi, când cineva se înfurie, noi știm precis ce am făcut ca să-i oferim pretext pentru furie și nu ne lăsăm până nu-l scoatem din minți pe cel care e violent”, mai scrie măicuţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe