12 sfaturi pentru un prânz sănătos

12 sfaturi pentru un prânz sănătos

O alimentaţie sănătoasă te poate scăpa de multe bătăi de cap. Dacă te simţi anxios, nervos, panicat sau letargic după amiaza, cauza este mai degrabă lipsa unei alimentaţii sănătoase decât sarcinile de la job. În cazul în care nu alegi o alimentaţie sănătoasă pentru prânz atunci te vei simţi mai rău decât niciodată. Iată câteva sfaturi pentru a alimentaţie sănătoasă:

1: Nu te grăbi când iei prânzul
Cu cât mănânci mai repede, cu atât vei înghiţi mai mult aer, ceea ce poate duce la umflarea abdomenului şi la dureri abdominale. În general, oamenii înghit mai mult aer atunci când sunt stresaţi. În plus, fumatul, guma de mestecat şi ţinerea în gură a unor bomboane au exact acelaşi efect.

2: Încearcă să stai liniştit în timpul şi după masa de prânz
O mare parte din cantitatea de sânge aflată în corp, aproximativ 40%, este folosită de sistemul digestiv după masă. Astfel, hrana este absorbită şi distribuită în tot corpul. Tocmai de aceea, după ce ai mâncat, n-ar trebui nici să mergi la cumpărături sau să faci sport pentru că astfel sângele, care ar trebui să fie folosit de către sistemul digestiv va merge către muşchi pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi facă treaba.

3: Mestecă fiecare dumicat de cel puţin 15 ori
Saliva conţine enzime importante care ajută la descompunerea amidonului. Şi cu cât mesteci mai mult, cu atât mai uşor va fi mâncarea digerată şi, în acelaşi timp, aşa se reduc riscurile de a suferi o indigestie – blestemul clasic al executivilor stresaţi.

4: Importanţa alimentelor
Deşi stresul este adesea asociat cu ulcerul duodenal, ceea ce mănânci poate fi cel mai important factor. Evită alimentele foarte picante sau mâncarea acidă şi scade şi cantitatea de alcool pe care o consumi de obicei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)