Sorin Cîmpeanu explică de ce sunt eliminate mediile semestriale: Ele n-au folosit niciodată cu adevărat, au fost doar un factor de stres pentru elevi, într-o goană după note (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu explică de ce sunt eliminate mediile semestriale: Ele n-au folosit niciodată cu adevărat, au fost doar un factor de stres pentru elevi, într-o goană după note (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a explicat luni, într-o intervenție pentru B1 TV, de ce a fost luată decizia eliminării mediilor și tezelor semestriale. Astfel, obligativitatea susținerii tezelor a fost eliminată și va fi dată doar o medie generală la final de an. Ministrul a explicat și sistemul în care se vor acorda notele pe parcusul anului școlar.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

De ce sunt eliminate mediile semestriale

„Mediile semestriale nu au avut niciodată o relevană adevărată, ele au făcut parte din acea goană după note care e extrem de dăunătoare, goană după note din ce în ce mai puțin relevante.

Media semestrială nu a folosit niciodată cu adevărat, a fost doar un factor de stres pentru elevi. Atât timp cât profesorul trebuie să aibă libertatea unei evaluări ritmice, evaluare care să fie adaptată procesului de predare…fiecare profesor știe că disciplina lui e construită pe un nivel de învățare, știe cel mai bine cum și când să evalueze”, a declarat ministrul Educației.

Cîmpeanu a precizat că propunerile privind eliminarea tezelor și a notelor semestriale au fost aprobate azi în Comisia de dialog social.

Cum vor pune profesorii note

Sorin Cîmpeanu a susținut apoi că de acum încolo va fi nevoie doar de o singură medie generală, care se va da la finalul anului. Până la sfârșit de an, notele se vor acorda astfel:
„A rezultat că un număr de N + 3 note e suficient pe parcursul unui întreg an școlar, fără să existe alte constrângeri pentru profesori. Minsiterul Educației așteaptă o singură medie generală, la finalul anului școlar.

N e numărul de ore alocat săptămânal disciplinei. Dacă la o disciplină avem 2 ore pe săptămână, e nevoie de 5 note minim pe parcursul unui întreg an școlar. Când va da fiecare dintre aceste note, fiecare profesor știe cel mai bine”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a vorbit și despre extinderea programului „Masă sănătoasă în școli”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`