Sorin Cîmpeanu, sancțiuni în cazul profesorului care i-a cerut fotografii indecente unei eleve

Sorin Cîmpeanu, sancțiuni în cazul profesorului care i-a cerut fotografii indecente unei eleve
Foto: Inquam Photos / George Calin

Sorin Câmpeanu aplică primele sancțiuni în cazul profesorului din Piatra Neamț care i-a cerut fotografii indecenteunei eleve.

Ministrul Educației a anunțat, marție seară, la Digi24, că profesorul este cercetat discipinar, iar directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără.

„La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente.Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisiadoamneidirector adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic.Demisia produce efecteîncă de astăzi.Doamna director adjunct Mihaela Satman,carenu a considerat că este o problemădestul de gravă nu mai este director adjunct.(…) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris laclasade mecanică, este inadmisibilsă faci o vină unui elev că s-a înscris la o anumită clasă”, a spus ministrul.

„În același timp cercetarea disciplinară continuă și se vor lua măsuri pe care le vom urmăriîndeaproape”, a adăugat el.

Acuzațiile care i se aduc profesorului din Piatra Neamț

Potrivit RiseProject,profesorul de matematică Cristian Pipirigeanu i-ar fi cerut fotografii deocheate unei eleveîn vârstă de 21 de ani, de la seral.

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-ar fi scris profesorul, în octombrie, motivând că„I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani”.

Directoarea adjunctă a spus că incidentul nu este problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului:

„Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.”