Sorin Cîmpeanu: Sunt 3 condiții pentru redeschiderea tuturor școlilor – Respectarea regulilor, vaccinarea profesorilor, trend descendent al infectărilor cu coronavirus (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Sunt 3 condiții pentru redeschiderea tuturor școlilor - Respectarea regulilor, vaccinarea profesorilor, trend descendent al infectărilor cu coronavirus (VIDEO)
Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat duminică seară, pentru B1 TV, că dacă specialiștii din Ministerul Sănătății susțin că testele COVID-19 non-invazive nu sunt relevante, atunci Ministerul Educației nu mai ține cont decât de trei condiții, din patru, pentru redeschiderea absolut tuturor școlilor cu prezență fizică în clase: respectarea măsurilor de prevenție, vaccinarea profesorilor și înregistrarea unui trend descendent al infectărilor.

Declarațiile au fost făcuteîn emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre condițiile pentru redeschiderea tuturor școlilor

„Deocamdată sunt ministrul Educației și Ministerul Educației se ocupă de alte lucruri. De achiziția de teste medicale și cu angajarea de personal medical se ocupă autoritățile guvernamentale îndreptățite, în speță Ministerul Sănătății. Din punctul de vedere al Ministerului Educației nu e nicio problemă. Noi îi credem pe specialiștii în epidemiologie, îi credem pe cei din Ministerul Sănătății și dacă ei spun că ele nu sunt relevante, noi luăm act de acest lucru și, din perspectiva Ministerului Educației, nu mai punem patru condiții, ci trei pentru redeschiderea tuturor școlilor.

Așa am înțeles, că testele care ar putea fi considerate non-invazive și care nu necesită personal medical sunt irelevante. Am luat act de această informație.

Ministerul Educației își dorește deschiderea cât mai grabnic posibil a tuturor școlilor cu prezență fizică.

Din această perspectivă, credem că nu mai sunt necesare patru condiții, ci trei: respectarea regulilor în școli – și sunt respectate în școli mult mai bine decât în alte locații. A doua condiție e.. personalul din Educație e categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva celor care s-au vaccinat.

Avem aproape 150.000 de angajați vaccinați, deci aproape 50% din totalul angajaților. A treia condiție e confirmarea ipotezei epidemiologlor care spun că în aprilie vom înregistra un vârf al ratei de infectare, apoi vom intra pe un trend descendent. Dacă respectăm regulile, se vaccinează profesorii și suntem pe trend descendent, nu insistăm pe folosirea de teste noninvazive în școli și rămânem cu cele trei condiții și vom propune cât se spoate de grabnic deschiderea tuturor școlilor cu prezența fizică.

Pe 4 mai e revenirea la școală pentru toți elevii cu excepția celor din clasele terminale”, adeclarat ministrul Sorin Cîmpeanu, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.