Sorin Oprescu: Autostrada suspendată din Beijing, posibilă și în București

Sorin Oprescu: Autostrada suspendată din Beijing, posibilă și în București
Foto: realitatea.net

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, că vrea să înceapă cât mai rapid lucrările la autostrada suspendată. Oprescu a făcut această declarație în timpul vizitei oficiale la Beijing după ce a văzut autostrada suspendată din capitala chineză. Mai mult, compania care construiește acest proiect de infrastructură, Beijing Municipal Construction Group i-a dat asigurări edilului că un astfel de proiect se poate face și în România.

„Este foarte clar că autostrada suspendată se poate face. Iată! Avem dovada vie a faptului că 10 kilometri au fost realizați în 2 ani de aceasta firmă și am primit asigurări că modelul poate fi implementat și la București. Continuăm discuțiile, iar dorința mea este aceea de a demara cît mai curând cu putință acest proiect de fluidizare a traficului și în Capitala României”, a declarat Sorin Oprescu.

De altfel, scopul calătoriei primarului general în China este acela de a găsi investitori dispuși să realizeze proiecte de infrastructură în România, mai ales după ce toate proiectele din capitală au fost inghețate după masivele tăieri de fonduri de la bugetul Capitalei.

“Mă voi întâlni cu reprezentanţii Beijing Construction Engineering Group cu care încerc să închei un parteneriat public – privat atât pentru autostradă, cât şi pentru alte proiecte de infrastructură”, a declarat, luni seară, pentru Mediafax, Sorin Oprescu.

Consilierii generali au votat, luni, bugetul Primăriei Capitalei pentru 2011, care va fi de 4,5 miliarde de lei, mai mic cu peste un miliard faţă de cel din anul anterior, când a fost de 5,6 miliarde de lei.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică