Ministrul Sănătăţii, anunţ crucial în scandalul crizei imunoglobulinei: „Problema este rezolvată”. Când ajung dozele la pacienţi

Ministrul Sănătăţii, anunţ crucial în scandalul crizei imunoglobulinei: Problema este rezolvată. Când ajung dozele la pacienţi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat joi că problema imunoglobulinei este rezolvată, iar tratamentul va ajunge la pacienţi cât de curând, în mai puţin de o lună.

Oficialul a dat asigurări că există o comandă fermă pentru dozele de imunoglobulină, contractul este semnat, iar banii „sunt pregătiţi”.
„Deja avem o comandă fermă, avem contractul semnat, avem banii pregătiţi”, a spus Sorina Pintea, după întâlnirea cu Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte existenţa pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi a ordonanţei de urgenţă pentru deblocarea unor sume din Fondul de rezervă pentru plata dozelor de imunoglobulină, ministrul a spus că actul normativ se va discuta săptămâna viitoare.

„Noi avem banii de la UNIFARM. Din Fondul de rezervă, abia săptămâna viitoare se vor debloca, pentru completare. Problema este rezolvată”, a dat asigurări ministrul.
Întrebată când crede că tratamentul va ajunge la pacienţi, Sorina Pinteaa răspuns: „Nu aş putea să vă spun exact. Cât de curând. Nu peste o lună, nu. Cât de curând”.