Sorina Pintea, după moartea tânărului din Neamț: S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit

Sorina Pintea, după moartea tânărului din Neamț: S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit

Tânărul rănit grav în explozia din Piatra Neamț, care a fost transferat în Belgia cu arsuri pe 70% din suprafața corpului și cu două infecții luate din spitalele românești, a murit joi.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că s-a făcut tot ce s-a putut, iar transferul s-a realizat la momentul potrivit, informează stirileprotv.ro.

”L-am sunat pe medicul care s-a ocupat de Alexandru, care m-a anunțat și mi-a spus că s-a atașat de pacient, că-i este foarte greu să-mi spună și că a făcut tot ce i-a stat în putință să-l salveze. Starea era foarte gravă, din păcate Alexandru a plecat. A fost transferat în Belgia în momentul în care medicii și-au dat acordul. În momentul în care medicii din Belgia au spus ”Da”, Alexandru a plecat. S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit. Din momentul în care a fost transportat am ținut legătura cu medicul care s-a ocupat, care este de origine română”, a transmis Sorina Pintea.

Alexandru nu a putut primi în România îngrijirile medicale necesare deoarece nu era disponibil niciun pat pentru marii arși. România are doar 11 astfel de paturi, iar infecţiile intraspitalicești pun în pericol vieţile celor care ar avea şanse de supravieţuire.