Soțul femeii care a murit în incendiul din Constanța: „Priveau cum stă acolo și țipă. Fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul”

Soțul femeii care a murit în incendiul din Constanța: „Priveau cum stă acolo și țipă. Fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul”

Soţul femeii din Constanţa care s-a aruncat de la etajul 6, disperată să scape de flăcări și care a murit sub ochii pompierilor, a precizat, pentru Digi 24, că a ieșit împreună cu soția din casă, însă ea s-a întors după un laptop. 

Bărbatul susţine că pompierii au ajuns târziu și au dat drumul la apă foarte târziu. „Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți. Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba”, spune soţul femeii, pentru Digi 24. 

Întrebat când au ajuns pompierii, bărbatul spune: ”Târziu au ajuns și foarte târziu au dat drumul la apă. Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți. Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba.”, a mai adaugă el. 

”Când a căzut, ei stăteau jos. Erau lângă mine. Și ea era sus, acolo. Nicio saltea, cum se face afară, să cadă de la etaj. Priveau cum stă acolo și țipă… și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul.”, mai mărturisește soțul femeii. 

Acesta mai spune că femeia s-a întos pentru că și-a uitat laptopul. 

”Am ieșit împreună, eu am luat-o înainte, ea a rămas în spate… și din nefericire, fără să știu eu, s-a întors… Probabil nu a mai putut să iasă din cauza focului afară și a mers pe balcon.”

”Nu, nimic. Asta e, dacă așa sunt antrenați și nu pot să fie mai rapizi, asta e. Trebuie să fie dotați cu ce trebuie și să dea drumul imediat a apă.”, a răspuns acesta, când a fost întrebat ce le-ar transmite pompierilor. 

 

Raed Arafat, prima reacție în cazul femeii care a căzut de la etaj în incendiul din Constanța

 

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la Digi 24, că s-a solicitat o anchetă care va fi efectuată de ISU Constanța și IGSU în cazul incendiului de la Constanța

„Ce analizăm noi acum e o componentă a intervenției, cea cu autoscara. Această autoscară știm că a ajuns mai târziu. Am primit mai multe ore care ne arată când a ajuns. Prima dată ni s-a spus că a ajuns la 9:27, apoi a apărut o filmare care arăta că a ajuns la 9 40. Din cauza asta s-a solicitat o anchetă care va fi efectuată de ISU Constanța, dar și IGSU a trimis o echipă și acum sunt audiate toate persoanele implicate, ca să înţelegem ce s-a întâmplat. 

Orice greșeală, orice neglijență, dacă se descoperă acolo, normal că se vor lua măsuri”, a adăugat el, la Digi 24. 

Apelurile către numărul de urgenţă 112 prin care se anunţa incendiul vor fi şi ele ascultate, a mai spus acesta.