Româncă plecată la muncă în Spania: „Nu-mi mai puteam ține echilibrul în timpul mersului. Nu vă șubreziți sănătatea pentru câteva mii de lei!”

Româncă plecată la muncă în Spania: Nu-mi mai puteam ține echilibrul în timpul mersului. Nu vă șubreziți sănătatea pentru câteva mii de lei!

Mărturie şocantă a unei românce plecate la muncă în Spania.
Ea povesteşte, într-o scrisoare, cum a ajuns să lucreze, împinsă de „nevoia de bani”, încă de la 20 de ani, în sectorul de manipulare și ambalare a legumelor din Spania, „unde tot ceea ce se vede din afară este doar o iluzie, deoarece condițiile sunt total diferite”

„Suntem mereu la dispoziția lor. (…) Cele 14 ore, de luni până sâmbătă, sunt sfinte și nu îți este permis să lipsești dacă vrei să continui să lucrezi. Nu puține au fost dățile când ajungeam acasă noaptea, la 23:00, iar dimineața, la ora 7 făceam prezența la locul de muncă”, mărturiseşte femeia.

Ea arată cum, dintr-o fire veselă şi pozitivă, a ajuns extrem de obosită, apărând leşinurile şi ameţelile, iar „ţipetele și amenințările” patronului şi ale celor din conducere au făcut-o să îşi piardă echilibrul zilnic.

„Am primit concediu medical fiindcă nu-mi mai puteam ține echilibrul în timpul mersului, însă m-am reintegrat la locul de muncă când am fost anunțată că voi fi concediată (întotdeauna suntem concediați dacă ne aflăm în concediu medical).(…) Românilor și oameni de pretutindeni, nu vă șubreziți sănătatea pentru câteva mii de lei, nu fiți și nu continuați să fiți sclavii lor!”, mai spune românca în scrisoarea sa către cei de acasă, conform catchy.ro.