Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie, după incendiul produs în Secția ATI pentru COVID-19

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie, după incendiul produs în Secția ATI pentru COVID-19
Sursa Foto: IGSU

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie 2021. Unitatea medicală a fost închisă în urmă cu o lună, când s-a produs un incendiu în secția de ATI COVID-19, în data de 1 octombrie. La acel moment, șapte persoane, ce erau internate, au decedat.

Situația Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a fost discutată la Prefectura Constanța, în timpul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul județului, Silviu-Iulian Coşa.

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța ar putea fi redeschis parțial în decembrie

În prezent, 40 dintre angajații de la SBI Constanța sunt detașați în alte unități medicale din Constanța, pe o perioadă de trei luni. Totodată, alți 95 de angajați au fost detașați pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial.

De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU ‘Dobrogea’ Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, a declarat prefectul de Constanța, Silviu Coșa, potrivit Agerpres.

7 pacienți, bolnavi de COVID-19, au murit în urma incendiului de la Constanța

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a izbucnit în dimineața zilei de vineri, 1 octombrie 2021. În urma evenimentului tragic, șapte persoane au murit.

Flăcările s-au manifestat în Secția de Terapie Intensivă. Toți pacienții internați în spital au fost evacuați și spitalizați în alte unități medicale din județul Constanța.