Steagul roşu este arborat pentru a patra zi consecutivă pe litoralul românesc. Turiștii dispăruți în mare sunt căutați de o navă

Steagul roşu este arborat pentru a patra zi consecutivă pe litoralul românesc. Turiștii dispăruți în mare sunt căutați de o navă
Foto: renasterea.ro

În cea de-a patra zi consecutivă de steag roșu pe litoral, la Costinești doi tineri sunt dați dispăruți, după ce au intrat în apă să facă baie și nu au mai ieșit. Vântul bate cu putere şi provoacă valuri uriase, care pun în pericol viața turiștilor.

Pompierii au reluat căutările celor doi tineri care au intrat în mare marți seara la Costineşti şi nu au mai ieşit. La intervenţie participă si un elicopter de la Agenţia pentru salvarea vieţilor pe mare.

Steag roşu pentru a patra zi la mare

O navă îi caută de mai multe ore pe cei doi tineri care au dispărut fără urmă, în valurile mării. Deocamdată, un elicopter survolează zona în care cei doi se presupune că ar fi intrat în apă, zona epavei și, de asemenea, zona plajei din Costinești.

De asemenea va ajunge în staţiune și o ambarcațiune de la Agenția de Salvare pe mare, care va patrula în zonă, nu foarte aproape de mal, deaorece vremea nefavorabilă și furtuna de pe mare fac aproape imposibilă misiunea de căutare a salvatorilor. Salvamarii transmis că un vânt atât de puternic nu au mai întâlnit pe litoral de ani de zile.

În ceea ce privește eventuală intervenție a scafandrilor, aceasta ar putea fi luată în calcul abia de mâine încolo, când spun și meteorologii și salvamarii, vântul va mai scădea în intensitate și atunci vizibilitatea în adâncuri ar fi mult mai bună, astfel încât ei să poată intra. În momentul de față vizibilitatea este 0, potrivit antena3.ro.

Între timp turiștilor care au ajuns astăzi pe plajă li s-a interzis cu desăvârșire să intre în mare. Steagul roșu este arborat pe tot litoralul și, în ciuda tragediile din ultima vreme, sunt încă turiști care ignoră avertismentele salvamarilor. 11 oameni au murit până cum înecați în mare de la începutul sezonului estival.

Urmăriți B1TV.ro și pe