Suma incredibil de mică pe care au plătit-o românii la precomanda pentru Dacia Spring. Şoferii au dat buluc şi au blocat site-ul companiei

Suma incredibil de mică pe care au plătit-o românii la precomanda pentru Dacia Spring. Şoferii au dat buluc şi au blocat site-ul companiei
Foto: CGTrader

Dacia Spring este un succes în vânzări încă dinainte de a apărea pe piaţă. Românii au plătit o sumă incredibil de mică la precomanda pentru prima maşină electrică autohtonă, iar site-ul companiei s-a blocat, în urma interesului masiv.

Site-ul Dacia a căzut, sâmbătă

Interesul major din partea publicului din România pentru primul model electric Dacia a condus la blocarea temporară a platformei pentru preluarea precomenzilor. În ziua de 20 martie, la ora 14:00, la momentul deschiderii platformei erau conectați peste 6.000 de utilizatori, numărul acestora fiind de aproape 24.000 de la începutul zilei. În primele patru ore au fost înregistrate peste 1.500 de precomenzi„, potrivit datelor de la compania Dacia.

Românii au achitat 99 de euro pentru o rezervare

De sâmbătă până luni dimineaţă, 4000 de români au făcut precomenzi pentru Dacia Spring. Fiecare rezervare a costat 99 de euro. Având în vedere reducerile pe care statul român le acordă la achiziţia unei maşini electrice, în baza voucherelor, şoferul va mai plăti din resurse proprii doar 7700 de euro. Preţul întreg pentru Dacia Spring pleacă de la 18.000 de euro.

În versiunea „Comfort Plus”, Dacia Spring are un preț de 18.100 de euro

Compania anunțase anterior că, începând din 20 martie, deschide precomenzile online pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric, Dacia Spring, la un preț de 18.100 de euro.

Automobilul este dotat cu un motor electric de 33 kW, cu 45 CP, și cu o baterie de 26,8 kWh, care poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220 V, cât și la un Wall Box sau o stație DC.

Tags: