UPDATE// Lucian Bode confirmă încă o victimă a incendiului de la spitalul ”Matei Balș”, până acum bilanţul fiind de cinci persoane decedate. Ultima victimă a fost găsită carbonizată într-o baie

UPDATE// Lucian Bode confirmă încă o victimă a incendiului de la spitalul ”Matei Balș”, până acum bilanţul fiind de cinci persoane decedate. Ultima victimă a fost găsită carbonizată într-o baie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă un pacienta murit în urma incendiului izbucnit, vineri dimineață, la spitalul ”Matei Balș” din București, informează surse citate de B1 TV.

UPDATE: ora 11:50//Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat pentru g4media.ro cel de-al cincilea deces.

„Din păcate vă confirm că în urma incendiului din această dimineață de la Matei Balș au fost identificate cinci victime. Transmit condoleanțe famililor. Incendiul s-a declanșat la parterul unui pavilion. 102 pacienți erau în acel moment în respectivul pavilion, 43 au fost relocați în alte unități din București și 53 au fost relocați în incinta spitalului Matei Balș. Eu aș vrea să așteptăm rezultatele anchetelor. (…)Din momentul apelului la 112 la ora 5:05 primele echipaje de pompieri au ajuns la ora 05:13 când a fost activat și planul roșu.”, a declarat Lucian Bode la Digi24. Încă nu se știe dacă aceasta erapacient sau angajat.

Ministrul a confirmat și că cadavrul a fost găzit ars într-o baie.
„Am această confirmarea pentru a cincea victimă de la poliție și vă pot confirma că cadavrul a fost găsit carbonizat în baie”, a mai adăugat Lucian Bode.

UPDATE: ora 11:20// A cincea victimă ar fi fost găsită carbonizată în baia spitalului.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşireainfracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit unor surse, incendiular fi izbucnitde la un reșou. AUdierile cadrelor medicle au început deja.Potrivit unor noi informații, douăinfirmierecare se aflau în salonul din care a pornit incendiul au văzut, la un moment dat, cum ardea cu flacără pijamaua unui pacient. Ele au încercat să stingă flăcările cu o pătură, dar nu au reușit. Infirmierele au încercat apoi să ajute alți pacienți care strigau după ajutor.

La spital a ajuns și Corpul de control al premierului, care face propria anchetă.

Incendiul s-a produs într-o clădire veche, dar recent renovată a spitalului ”Matei Balș”, după cum a susținut Ministrul Sănătății. Vlad Voiculescua mai precizatcă spitalul „e una din instituțiile de sănătate care a fost bine finanțată în ultimii ani”.

În saloane erau pacienți COVID-19 în stare gravă care aveau nevoie de măști cu oxigen pentru a respira. Pompierii au spus că au existat degajări mari de fum, prin urmare nu e exclus ca bolnavii să fi fost afectați.

Președintele Klaus Iohannis va ajunge vineri, la ora 13.00, la Institutul ”Matei Balș”. Premierul Florin Cîțu a convocat o ședință de guvern la ora 13.30, iar de la ora 14.00 va face declarații.