Sute de kilograme de pește stricat, într-o cherhana din Vama Veche: Ce amendă au primit proprietarii localului 

Sute de kilograme de pește stricat, într-o cherhana din Vama Veche: Ce amendă au primit proprietarii localului 
Foto: ziuaconstanta.ro

Patronii restaurantelor de pe litoral îi primesc pe turiști cu mâncare stricată. O cherhana din Vama Veche a fost amendată cu 18.000 de lei, după ce inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Constanţa au găsit sute de kilograme de peşte stricat. Întreaga marfă a fost oprită de la comercializare, informează B1 TV.

Imaginile de groază din bucătaria unui restaurant din Vama Veche. În urma unor verificări comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit zeci de kilograme de pește stricat și mâncare gătită ținută pe jos.

Iar asta nu este tot. O altă camera din bucătărie în care se aflau alte alimente expirate a fost închisă cu lacăte. Accesul inspectorilor de la Protecția Consumatorilor a fost interzis de reprezentanții celor care dețin restaurantul.

Patronii nu au scăpat nesancţionaţi.

"Ca urmare a deficiențelor constatate pe timpul acțiunii de control s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 18.000 lei și s-a dispus măsura de interzicere a utilizării în circuitul de servire al consumatorilor a cantității de 35,8 kg icre preparate și s-a interzis definitiv de la utilizare în prestarea de servicii a cantității de 575,8 kg pește congelat și refrigerat și 13 kg icre crap crude sarate", se arată într-un comunicat al reprezentanților CJPC.

În ceea ce priveşte cantitatea de 299 de kilograme de peşte etichetat în limba bulgară, inspectorii CJPC Constanţa au oprit, temporar, utilizarea în cherhana. O altă deficienţă constatată de inspectorii CJPC a fost aceea că ultima dezinfecţie în cherhanaua din Vama Veche a fost făcută în urmă cu aproape trei ani.