Târgu Jiu: Directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, arestat pentru 29 de zile

Târgu Jiu: Directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, arestat pentru 29 de zile
Foto: B1 TV

Iustin Moţa, directorul Bazei de Aproivizionare Rovinari din cadrul Societiăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a fost arestat luni noaptea. Moţa a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzat că împreună cu alte trei persoane a prejudiciat statul cu peste un milion de lei.

Judecătorii au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pentru directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari din cadrul SNLO, dar şi pentru celelalte trei persoane implicate în dosarul „Motorina”. Cei patru sunt acuzaţi de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Vădit marcat de sentinţa judecătorilor, Iustin Moţa a venit de bunăvoie la arerstul poliţiei, pentru a fi încarcerat.

Apărătorii inculpaţilor vor depune recurs la sentinţa judecătorilor.

Iustin Moţa a fost reţinut prima dată în noaptea de joi spre vineri. Ulterior, a fost eliberat vineri seara, după ce ordonanţa de reţinere, eliberată pe numele acestuia, a expirat.

Potrivit anchetatorilor, directorul SNLO, Iustin Moţa în complicitate cu o femeie de afaceri, au făcut anul trecut o tranzacţie cu aproximativ 200 de tone de motorină.

Moţa a acceptat bilete la ordin pentru plata combustibilului, contrar procedurii, iar prin alţi doi administratori ai unor societăţi comerciale din Caraş-Severin, motorina  a ajuns la femeia de afaceri, care deţine o benzinărie amplasată pe centura municpiului Târgu Jiu.

Iustin Moţa, arestat pentru 29 de zile

 

Tags: