Taximetriști ilegali, condamnați la pedepse cuprinse între un an cu suspendare și 18 ani de închisoare

Taximetriști ilegali, condamnați la pedepse cuprinse între un an cu suspendare și 18 ani de închisoare
Foto: puterea.ro

16 persoane ce desfășurau activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă – Otopeni au fost condamnate la pedepse cuprinse între un an cu suspendare și 18 ani de închisoare pentru înșelăciune, tâlhărie, lipsire de libertate și furt, informează Agerpres.Decizia este definitivă.

Procurorii i-au acuzat pe aceștia că, în perioada 2 noiembrie 2012 — 14 octombrie 2013, au desfășurat activități ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Henri Coandă — Otopeni. Ei se deplasau, aproape zilnic, în zona aeroportului, unde unii dintre aceștia racolau pasagerii sosiți la aeroport, pasageri pe care îi predau celorlalți participanți la săvârșirea infracțiunilor, în vederea transportării către București sau alte orașe din provincie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, inculpații se prezentau la început clienților ca fiind simpli taximetriști, iar când trebuiau să încaseze banii le spuneau că, de fapt, ei reprezintă firme private de "rent a car" ori firme private de transfer ce au ca prețuri — 35 lei/km, 7 lei/km sau 500 lei /transfer.

"În anumite situații, inculpații au apelat la exercitarea de violențe (prin amenințări sau constrângere) asupra clienților în vederea achitării sumelor solicitate, existând autoturisme din care pasagerul din spate nu putea coborî, întrucât portierele erau blocate de către șofer și acesta refuza să le deschidă, dacă pasagerii nu erau de acord cu plata sumei solicitate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care citează minuta deciziei pronunțate de judecătorii Curții de Apel București.

Urmăriți B1TV.ro și pe